Dierendag

Vandaag is het werelddierendag en is het een "must" om wat extra brokken in het etensbakje van je hond of kat te doen en vergeet niet de eenden in de gracht te overladen met extra veel brood. Maar hoe is deze dag eigenlijk ontstaan?

Juffrouw Winter uit Brno in Tsjechië schreef in mei 1927 een belangrijke brief. Zij stelde voor om één dag per jaar speciaal aan de dieren te denken. Die brief stuurde zij naar Margaret Ford in Londen. Miss Ford was voorzitster van de wereldvereniging van de dierenbescherming. Zij vond het een prachtig idee en de beide dames kwamen overeen dat 4 oktober een goede datum voor zo’n dierendag zou zijn. Dat is namelijk op de katholieke kalender de dag van de heilige Franciscus van Assisi.
Franciscus woonde in de twaalfde eeuw in Italië. Eerst leefde hij een beetje wild. Daar kreeg hij spijt van en toen vond hij het belangrijk dat iedereen hoorde wat in de bijbel staat geschreven. Daarom vertelde hij over God, aan ieder die het maar wilde weten, zelfs aan de dieren in het veld. En ze kwamen luisteren, de vogels, de vissen, de hazen, de herten.
De meeste mensen weten dat niet en vieren op 4 oktober gewoon dierendag. Ze geven hun goudvis extra vissenvoer, kopen een koeienbot voor hun hond of gaan de eendjes in het park oud brood voeren.

Wil je na dit verhaal nog steeds meer weten over de achtergrond geschiedenis van dierendag? Klik dan hier.

Bron: kbspirouette.nl Foto: flickr

Lees ook:De leeuw is los!!
Lees ook:Nuchtere Hollanders
Lees ook:Hondentaart
Lees ook:Kattenballen
Lees ook:Pimp Your Dog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.