Nuchtere Hollanders

Jammer genoeg blijkt onze karaktereigenschap van "nuchtere Hollanders" ook te gelden met dierendag. Tenminste tot op een zekere hoogte.

Uit onderzoek door Maurice de Hond/Peil.nl in opdracht van Proteq Dier & Zorg Verzekering blijkt dat de meeste Nederlanders niets moeten hebben van dure bling-bling halsbanden, parfums, kleren of andere onnatuurlijke 'cadeaus' waar honden en katten zelf niets aan hebben. Ook de masseurs en schoonheidsspecialisten voor katten hebben het in Nederland niet bepaald druk. Nagellak voor honden, wat een onzin! Onze trouwe viervoeters zijn van zichzelf al mooi genoeg.

De dierenliefhebbers geven op en rond Werelddierendag ruim 17 procent meer uit aan hun schatten, blijkt uit onderzoek door bureau GfK gepubliceerd in Vakblad Dier/Tuin. Terwijl alleenstaanden tot 40 jaar, tweeverdieners en welgestelde gezinnen voor 4 oktober meer besteden voor hun dieren, doen alleenstaanden van 40 tot 65 jaar dat niet. Deze groep spendeert over het algemeen veel aan het huisdier, maar vindt het blijkbaar niet nodig op deze speciale dag iets extra's te geven.

De honden in opleiding van KNGF Geleidehonden hebben woensdag geen les, maar mogen rennen op de hei in Blaricum. Na afloop gaan ze lunchen in restaurant De Tafelberg, een van de horecagelegenheden waar vrouwtjes en baasjes gezellig samen met hun hond heen kunnen. Op de internetsite www.happymetjehond.nl staat een lijst met cafés en restaurants waar honden welkom zijn.

Mensen die een dier willen adopteren kunnen daarvoor terecht bij een asiel of bij www.baasjegezocht.nl. Aan deze site werken sinds dinsdag honderd herplaatsingsorganisaties mee. Deze instanties hebben geen asielfunctie en bemiddelen voor zowel huis- als boerderijdieren. De Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren, die zich inzet voor de dieren van zieke en van overleden mensen, begon Baasje Gezocht in april.

Nederland viert dit jaar voor de 76e keer dierendag. Misschien dat het nu toch tijd wordt voor een blingbling halsband? Kijk dan hier.

Bron: telegraaf.nl Foto: store.good-doggie.com

Lees ook:Voor de kattenliefhebber
Lees ook:Stop de feestballonnen
Lees ook:Sinterklaas en Kerst even populair
Lees ook:Verantwoorde voedersilo
Lees ook:Een big! Een USB stick? Een big! Een..huw?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.