Cadeautip: klassieke speelfiguurtjes van Siku en Schleich

Op zoek naar een passend cadeau voor een aankomend kinderfeestje? Wat dacht je van het speelgoed van Siku en Schleich? Beide merken zijn producenten van absolute speelgoedklassiekers die eigenlijk in geen enkele kinderkamer mogen ontbreken. Gaat er nog geen belletje rinkelen?

Siku (afkorting voor Sieper Kunststoffe) is een bekende Duitse fabrikant van speelgoed modelvoertuigen. Siku heeft auto’s, vrachtwagens, machines en landbouwvoertuigen, die meestal waarheidsgetrouw en op schaal worden nagemaakt. Ook heeft het merk enkele niet bestaande voertuigen in het assortiment, waaronder de Siku sportwagens. Schleich is eveneens Duits en producent van kleine realistische speelfiguurtjes van onder meer de Smurfen, Snoopy en The Muppet Show, maar ook gewone dierenfiguurtjes, van wilde dieren tot boerderijfiguurtjes, van vogels tot pooldieren. Het merk bestaat al sinds de jaren 50 en maakt net als Siku alles natuurgetrouw en op schaal na. Naast figuurtjes zijn er ook enkelen gebouwen en voertuigen verkrijgbaar.

Klinkt als een waardevolle toevoeging aan de speelgoedkist, nietwaar? De kleintjes kunnen alles leren over de verschillende thema’s en eindeloos veel verhaallijnen rondom de figuurtjes bedenken. Vanwege de prijs bovendien een ideaal klein cadeautje voor een eenvoudig uit te breiden verzameling. Uren speelplezier gegarandeerd!

Je vindt een grote collectie van Siku o.a. ToyRunner.nl