Zalmhapje voor de jaarwisseling

Oudejaarsavond is oliebollen, appelflappen en… hartige hapjes als tegenhanger van al die zoetigheid. Zet je gasten lekkere zalmhapjes met bladerdeeg voor, die gaan erin als koek!

Nodig
Bladerdeeg (een plakje is 9 hapjes)
Losgeklopt ei
Sesamzaad
Gerookte zalm in plakken
Roomkaas
Dille en/of kappertjes

Bereiden
Bestrijk de plakjes bladerdeeg met het losgeklopte ei. Snij elk plakje in 9 vierkantjes en bestrooi ze met sesamzaad. Bak de vierkantjes in 20 minuten op 200 graden. Snij ze overdwars doormidden. Smeer een laagje roomkaas op de onderste helft, leg er een plakje zalm op en een beetje dille en/of kappertjes. Leg het bovenste kapje erop en smullen maar.

 

 

 

Lees ook:Oliebollen thuis bezorgd
Lees ook:Hmmm, zelfgemaakte Kerstkransjes!
Lees ook:Elegant serveren met de Chip ‘n Dip serie schalen
Lees ook:Geen keukenprins(es)?
Lees ook:Esschert Design Tuinthermometer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.