Hmmm, zelfgemaakte Kerstkransjes!

Sinterklaas is terug naar Spanje en heeft zijn pepernoten, speculaas en taaitaai weer meegenomen. Met de naderende Kerst is het tijd voor kerstkransjes! Bak ze lekker voor in je eigen koektrommel en bak dan nog wat extra voor je moeder, vriendin of buurvrouw. Kleine moeite, groot plezier.

Benodigdheden 

  • 150 gram boter
  • 100 gram basterdsuiker
  • 200 gram bloem 
  • 1 eidooier
  • ei om te bestrijken
  • 150 gram amandelen en/of een paar lepels suiker
  • beslagkom
  • ovenbakpapier
  • deegroller
  • uitsteekvormpjes

Bereiden
Meng de bloem, boter, bastersuiker en het eigeel in de beslagkom en kneed er deeg van. Rol het deeg op een met bloem bestoven tafel uit tot een lap van 1/3 cm dikte. Steek hier koekvormpjes uit. Dat kan van alles zijn, maar met de kerst is het uiteraard leuk om kransjes te maken. Steek hiervoor een bloemvorm uit en steek uit het midden een klein rondje.
Klop het ei los. Leg de koekjes op 3 cm van elkaar op de bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bestrooi met de amandelen en/of de suiker. Bak de koekjes in 20 minuten op 180 graden goudbruin.

Lees ook:Even iets anders hoor
Lees ook:Safari koekjes
Lees ook:Een goed begin!
Lees ook:Zelfgebakken kruidnootjes
Lees ook:Feest met muffin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.