Zelfgebakken kruidnootjes

Sinterklaas staat voor mij echt synoniem aan speculaas, taaitaai en natuurlijk pepernoten. Nu kun je tegenwoordig al vanaf september in de supermarkten terecht voor grote voordeelzakken pepernoten al dan niet met strooigoed. Veel leuker en lekkerder is het om zelf pepernoten te bakken. Heel simpel volgens onderstaand recept.

 

Benodigheden
250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr donkere basterdsuiker
100 gr zachte boter
2 eetlepels speculaaskruiden
3 eetlepels melk

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de bakplaat in.
Zeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg in het kuiltje de suiker, boter, speculaaskruiden, wat zout en de melk toe.  Kneed dit snel tot een soepel deeg.
 Vorm kleine balletjes van het deeg, leg die op de ingevette bakplaat en bak de kruidnootjes in ongeveer 20 minuten bruin en gaar.

Verpakking
Neem een vrolijk koekblik, leg wat mooie servetten op de bodem en leg hier de pepernoten bovenop. Zo heb je een mooi cadeau (en een heerlijke speculaasgeur in je eigen keuken).

recept: sinterklaasrecepten.com

Lees ook:Even iets anders hoor
Lees ook:Hmmm, zelfgemaakte Kerstkransjes!
Lees ook:Hmm, roze borstplaat…
Lees ook:Feest met muffin
Lees ook:Een goed begin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.