Wat gaat er in de schoen?

Het Sinterklaasjournaal is gisteren weer begonnen en dus zit heel gelovend Nederland om 17.40 uur voor de buis gekluisterd. Weet Wegwijspiet de weg naar ons land nog te vinden? Komt de stoomboot op tijd aan? Zijn de pakjes wel aan boord? Wij kunnen het allemaal volgen in het Sinterklaasjournaal. En als de Goedheiligman zaterdag 15 november is aangekomen, dan mag natuurlijk ieder kind zijn of haar schoen zetten! Maar wat moet er de volgende ochtend in die schoen zitten?

Het feest rond Sinterklaas staat bol van de tradities en het zetten van de schoen is één van die tradities. Eentje die wij in ere moeten houden, want het is zo leuk.  Kleine kinderschoentjes bij de verwarming, kinderen op hun knietjes ernaast, uit volle borst Sinterklaasliedjes zingen en dan bijna niet kunnen slapen van de spanning. De volgende ochtend snel uit bed en naar beneden rennen; zou er wat in de schoen zitten?

Als ouder kun je het zo groot maken als je het zelf wilt, maar ik ben van mening dat schoencadeautjes een aardigheidje moeten zijn. Het gaat niet eens zo zeer om het cadeautje zelf als wel om het hele verhaal er omheen. Het zetten van de schoen is eigenlijk bedoeld om je verlanglijstje aan Sinterklaas kenbaar te maken en om hem en zijn paardje met een tekening en een wortel goed te stemmen. Het cadeautje in de schoen is een grapje van Zwarte Piet. Een schoencadeautje hoeft dan ook niet meer dan een paar euro te kosten. De echte cadeaus komen immers op pakjesavond.

Vanaf vandaag zal ik tot aan Sinterklaasavond elke dag een tip geven voor een schoencadeautje. Deze cadeautjes zullen niet meer dan € 5,00 kosten en vallen daarom allemaal in de categorie Budget. Naast de cadeau-ideeën doe ik ook tips van de hand om het ‘grapje' van Zwarte Piet nog leuker te maken.

 

 

Lees ook:Vind je schoen op je nieuwe kompas
Lees ook:Schoen in een knikkerzak?
Lees ook:Opwindbare badbeestjes in je schoen
Lees ook:Schoen in je schoen
Lees ook:Vouwbaar dier in je schoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.