Klein, maar fijn: zelf versierd waxinelichtje

Op Nieuwjaarsdag ben ik klaar met alle kerstversiering. Ik ben de kerstballen voor het raam zat, de kerstboom staat ineens in de weg, ik heb weer ruimte nodig. Alle versiering gaat op die dag dan ook acuut weer naar zolder, goed weggestopt achter de schotten om pas aan het eind van het jaar weer tevoorschijn te komen. Heerlijk al die ruimte, maar ook wel weer een beetje kaal. Een paar kleine subtiele accenten zijn toch wel weer welkom. Bijvoorbeeld een waxinelichtje dat je zelf versierd.

Het is echt heel eenvoudig om te maken. Het glaasje voor het waxinelichtje koop je bij de Hema of de Blokker voor slechts enkele euro’s. In deze winkels kun je ook goed terecht voor versiering als lint of zelfklevende steentjes. Dan heb je alleen nog wat dubbelzijdig plakband nodig. Plak een stuk plakband langs de onderrand van het glaasje en plak daar een breed lint overheen. Plak in het midden van het brede lint een smal strookje plakband om daar het paillettenlint overheen te plakken. Tot slot langs de bovenrand ook nog een paillettenlint, waxinelichtje erin en klaar is je gezellige kaarsje.

Verpak het geheel in een stukje doorzichtig folie. Bind dit aan de bovenzijde samen met een chenilledraad in dezelfde tint als je linten. Draai de uiteinden als een kurkentrekker rond. Zo heb je voor weinig geld een heel leuk cadeautje waar toch veel aandacht aan is besteed.

Versier meerdere glaasjes op dezelfde manier met verschillende linten of plak een paar strassteentjes of andere kleine versieringen op de glaasjes. Staat erg leuk bij elkaar op een tafeltje of dressoir.

Lees ook:Piramide als bedankje
Lees ook:Mooi verpakt met een lintje erom
Lees ook:Papier maakt het cadeau
Lees ook:Gezellig blik gevuld met thee
Lees ook:Hmmm, chocolade ijszoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.