Rossini cocktail om te proosten op het nieuwe jaar

De jaarwisseling is het ultieme moment om met vrienden en familie een toast uit te brengen. En dat doe je natuurlijk met champagne… of niet? Ik wijk zelf graag af van de geijkte tradities, wat in dit geval misschien voortkomt uit het feit dat ik champagne echt niet te hachelen vind. Wijn is aan mij niet echt besteed, doe mij maar een lekkere zoete cocktail. Deze Rossini cocktail is eenvoudig te maken en errug lekker bovendien.

Nodig
(voor 6 wijnglazen)
250 gram aardbeien
1 fles mousserende witte wijn (prosecco, cava of Lambrusco)

Bereiden
Maak de aardbeien schoon en druk ze door een zeef. Houd een paar aardbeien achter. Vang het sap op in een kan. Weinig tijd of gewoon lui? Pureer de aardbeien dan met een staafmixer en giet het dan door een zeef. Verdeel het sap over zes wijnglazen en vul het bij met ijskoude mousserende witte wijn. Snij de achtergehouden aardbeien in en zet ze over de rand van het glas als finishing touch.

foto: libelle.nl

Lees ook:Sprankelend cadeau: de Champagneproeverij-bon
Lees ook:Q-day cocktail
Lees ook:Voor de echte wijnliefhebber!
Lees ook:Meer dan een fles wijn…
Lees ook:Challenger wijnpuzzel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.