Grow It – Vleesetende planten

venusflytrapGrow It – Vleesetende plant
Insecten eten het niet, het eet insecten, ik heb het over vleesetende planten. Ken jij iemand die graag in de tuin bezig is? Dan zijn deze planten misschien wel iets voor hem of haar je kunt zelf planten in je tuin zetten om langskomende insecten te vangen! In het Grow It plantenpakket zitten twee verschillende soorten vleesetende planten.

Venus Fly-trap
Deze vleesetende plant heeft de vorm van een klem, als er een nietsvermoedende insect voorbij loopt en de haren in de plant aanraakt klapt deze dicht. Dit kan gebeuren in minder dan 0.5 seconde! Het insect zit gevangen en kan nergens heen. hHoe meer het insect probeert te ontsnappen, hoe strakker de plant dichtgaat. De plant lokt zijn slachtoffers met een aantrekkelijke nectar waar de insecten graag wat van mee snoepen.

Bekerplant
De naam zegt het al, de plant heeft de vorm van een beker. Zoals de meeste mensen weten hebben insecten pootjes waarmee ze op bijna ieder oppervlak kunnen lopen. Daar heeft de bekerplant wat op gevonden, namelijk naar beneden staande haartjes waarop de insecten geen grip hebben. De insecten vallen naar beneden in de plant waar water zit. Ze zitten daar gevangen en de plant zal de insecten opeten.

bekerplant

Wil jij ook deze stoere planten, die er ook nog eens mooi uitziet? Probeer dan eens zelf vleesetende planten te planten! Voor slechts 15,95 euro heb je al 10 zaadjes om vijf bekerplanten en vijf Fly-trap planten te planten!

Lees ook:Geen groene vingers? Geef een dino plant
Lees ook:Bollen in een mand
Lees ook:Doorzichtige kajak!
Lees ook:Plant je eigen Reuzenboom van 95 meter
Lees ook:Zelf een boek schrijven met Keri Smith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.