Geboortelap truttig?

 

Kent u ze nog, de geboortelappen? Borduursels die door oma werden gemaakt voor de geboorte van een kleinkind. Vaak een alfabet of oud-Hollandse figuurtjes in donkere kleuren. Tegenwoordig staan ze synoniem voor truttig. Nu durf ik best van mijzelf te zeggen dat ik een moderne vrouw ben. Ik heb een jong gezin, ben goed opgeleid, werk drie dagen in de week en hou sinds kort ook nog een weblog bij over cadeaus. En ik vind geboortelappen leuk!

Sterker nog, ik vind het ook leuk om ze zelf te maken. Mijn grote nicht was voor haar dochter ooit begonnen met een lap, maar kreeg het maar niet af. Ik heb het van haar overgenomen en in zeer korte tijd had zij een ingelijst exemplaar op de kinderkamer hangen. Voor mij beide jongens heb ik zelf een geboortelap gemaakt. Ze waren voor de geboorte al klaar, alleen de naam, geboortedatum en het gewicht moest nog worden ingevuld.

Toen mijn vriendin mij vertelde dat zij haar tweede verwachtte, heb ik haar gevraagd of zij het leuk vond als ik een geboortelap voor haar maakte. Op de hoogte van het truttige imago van de geboortelap, heb ik haar de vraag per mail gesteld. Uiteraard wel met een paar voorbeelden en internetadressen erbij. Maar op die manier had zij de mogelijkheid om eerlijk haar mening te geven. Als ik haar vragend met bijna smekende ogen had aangekeken, was het misschien lastig geweest om oprecht haar afschuw kenbaar te maken.

Gelukkig kreeg ik al snel een mail terug. Een hele enthousiaste mail, waarin zij zelfs al een keuze had gemaakt voor de afbeelding op de geboortelap voor haar nog ongeboren kind. Snel bestellen en aan de slag met naald en draad. Opnieuw had ik de lap voor de geboorte af op de geboortegegevens na. Het werd een dochter. Geboren in het ziekenhuis, maar thuis hing haar geboortelap al aan de muur.

Geen van de borduursels die ik heb gemaakt, zou ik het predicaat truttig mee willen geven. Het zijn juist hele vrolijke kinderprenten. Net schilderijtjes, zeker met een mooie lijst er omheen.

afbeelding: Happy Friends treintje | prijs: € 17,95 | bron: borduurgigant.nl

Lees ook:7-jarige krijgt liposuctie voor kerst
Lees ook:Een origineel eindexamen- of afstudeercadeau
Lees ook:Maak je eigen straatnaambord
Lees ook:Het Eerste Hulp Bij Baby pakket
Lees ook:Thee op een koekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.