Gekte rond Sinterklaas steeds eerder


Ligt het aan mij of begint de Sinterklaasgekte elk jaar eerder? Het is pas oktober, maar de middenstand is al helemaal voorbereid op de gezellige decembermaand. Pepernoten en chocoladeletters lagen al in september op de schappen en direct na de zomervakantie werden de speelgoedgidsen alweer huis-aan-huis verspreid. Kinderen worden via de televisie helemaal gek gemaakt met allerlei aankondigingen en reclame over Sinterklaas en zijn Pietermannen.

 

Mijn oudste zoon van vijf vraagt alleen nog maar om Sinterklaasschuimpjes. Samen met zijn broertje van bijna drie speelt hij dat zij Zwarte Pieten zijn. Met een zak (kussenhoes) vol cadeautjes (autootjes) lopen zij door de kamer te struinen. Hoe leg ik die kinderen uit dat het nog heel lang duurt dat Sinterklaas weer in Nederland komt, als morgen voor hun zelfs al heel ver weg is? Kinderen van die leeftijd hebben nog geen benul van tijd.

Ik vind Sinterklaas een fantastisch kinderfeest, zeker zolang de kinderen nog geloven dat die man echt bestaat. Maar als het aan mij ligt, hoeft die oude baas echt niet eerder in beeld te komen dan hooguit een paar dagen voor zijn aankomst in Nederland. Een paar dagen zijn te overzien voor kinderen. In die periode heb je als ouder voldoende tijd om de kinderen voor te bereiden op de spannende tijd die komen gaat.

Lees ook:Het paard van Sinterklaas
Lees ook:Sieraden shoppen op Facebook
Lees ook:Waar is het paard van Sinterklaas?
Lees ook:Zwarte Piet
Lees ook:Samen romantisch de regen in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.