Nostalgische televisie in een nieuw jasje

Hoewel ik de originele versie uit 1969 niet heb meegemaakt, ben ik dol op de nieuwe versie. En met mij vele anderen, want zelfs de vervolgserie is mateloos populair. Het zit hem voornamelijk in de typetjes die vreselijk goed worden neergezet door de sterke cast met Loes Luca, Pierre Bokma, Marc-Marie Huijbregts, Carry Tefsen, Georgina Verbaan. In een sfeer van veertig jaar geleden komen er allerlei herkenbare, maar uitvergrote en daardoor hilarische situaties voor. Ik heb het natuurlijk over  ‘t Schaep met de 5 Pooten en de opvolger die nu op televisie te volgen is ‘t Vrije Schaep.

De luxe uitgevoerde 3-dvd-box van ‘t Schaep met de 5 Pooten bevat alle afleveringen, inclusief uiteraard de onvergetelijke liedjes. De makers van deze nieuwe serie en de cast hebben deze nieuwe versie van de legendarische serie een eigentijds karakter gegeven, maar tegelijkertijd is het een authentiek geheel geworden. Zes uur lang genieten van ‘t Schaep!

In de vervolgserie ‘t Vrije Schaep heeft is het café ‘t Schaep met de 5 Pooten verkocht. De buurt was de buurt niet meer en de eigenaar begint een camping aan de Noordzee: Camping ‘t Vrije Schaep. Anders dan in de eerste serie, waarin alle liedjes nieuw waren gecomponeerd, is in deze nieuwe reeks gekozen voor bestaand werk. Zo worden mooie nummers als Telkens weer, Pastorale en Zing, vecht, huil, bid… ten gehore gebracht. De teksten en liedjes zijn puntiger, pittiger en eigentijdser.

N.B.: de dvd-box ‘t Vrije Schaep is al wel te bestellen maar verschijnt begin maart 2009!

prijs: € 24,95 per box | bron/foto: webwinkel.kro.nl

Lees ook:Nieuwe serie X-mini’s
Lees ook:Lego sleutelhanger
Lees ook:Elegant serveren met de Chip ‘n Dip serie schalen
Lees ook:Kleur je eigen verkleedkleren
Lees ook:Kleuren met Charlie en Lola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.