Met deze chocolade verover je ieders hart

Wil je met Valentijn je liefste niet alleen verrassen, maar echt haar hart veroveren? Dat doe je met zelfgemaakte chocoladeblokken. Het recept is heel eenvoudig, echt iedereen kan het maken. De uitwerking is hemels. Iedereen die ‘jouw’ chocolade proeft, is op slag verliefd… op je chocolade… Tja, als het toch niet helemaal de uitwerking heeft die je had gehoopt, kun je altijd nog je verdriet weg eten met deze goddelijke chocoladebrokken.

Ik heb het recept niet zelfverzonnen, maar een paar jaar geleden uit een tijdschrift of reclamefolder geknipt en een klein beetje naar eigen smaak aangepast. Inmiddels heb ik er al heel veel succes mee gehad bij familie en vrienden, want je hoeft het natuurlijk niet alleen te bewaren voor je Valentijn. Iedereen moet een keer hebben geproefd van deze killer voor je lijn!

Nodig
375 pure of extra pure chocolade
100 gram witte chocolade
150 gram biscuitjes (bv. San Fransisco’s)
150 gram (vloeibare) boter
1 eetlepel gembersiroop
175 gram studentenhaver (of ongezouten noten als je niet van rozijnen houdt)
bakpapier 

Bereiden
Bekleed een bakblik of ovenschaaltje (ongeveer 20 x 20 cm) met bakpapier. Breek of hak de chocolade in stukken. Doe de chocolade met de boter en de gembersiroop in een pan en zet deze in een pan heet water. Houd het water tegen de kook aan en laat de chocolade smelten onder af en toe roeren. Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is, haal je de pan uit het hete water. Breek de biscuitjes in kleine stukjes en voeg deze met de studentenhaver aan de gesmolten chocolade toe. Schenk het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat de chocolade in de koelkast opstijven. Snijd de chocolade met een scherp mes in gelijke, niet te grote stukken. Gooi de kleine snippers die bij het snijden ontstaan niet weg, maar eet ze lekker op!!!
Doe de chocoladebrokken in een mooi blik met een lint erom. Klaar is je goddelijke cadeautje. Succes verzekerd!

foto studentenhaver: denootzaak.nl

Lees ook:Lange vingers met muisjes als ‘kraamgebak’
Lees ook:Heerlijke chocoladelolly’s in allerlei smaken
Lees ook:Hmmm, zelfgemaakte Kerstkransjes!
Lees ook:De zoete verleiding van chocolade
Lees ook:Hmmm, chocolade ijszoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.